TEATRE

Terra baixa

Divendres 14 d’octubre de 2022, 20h // Lloc: Teatre Plaza

Descripció

La Marta viu sotmesa sentimentalment al Sebastià, propietari de l’hotel on treballa. Aquest, amo i senyor d’un extens patrimoni, però pèssim gestor de les seves pertinences, està en vies d’arruïnar-se i decideix casar-se amb una filla de bona família per poder pal·liar els seus deutes. Per fer-ho, primer haurà de per fer callar els rumors que el relacionen amb la Marta; per això, decideix fer cridar el Manelic, un pastor de les muntanyes, i fer-lo casar amb ella. D’aquesta trobada fortuïta entre la Marta i el Manelic neix l’amor, i és gràcies a aquesta passió que creix l’empenta de la Marta per alliberar-se de les cadenes opressores del Sebastià. Àngel Guimerà planteja magistralment el conflicte constant entre dos mons antagònics i irreconciliables, reflex de les influències realistes i naturalistes de l’època en què Terra baixa fou escrita: el món pacífic que representa la Terra Alta, i la Terra Baixa, llar de personatges mesquins i profundament corromputs.

L’exitosa novetat a les nostres pantalles és El llop, un programa d’entreteniment televisiu que reivindica el teatre amateur del país. Dirigit i conduït per Àngel Llàcer, el format a cavall entre el concurs, el reality i la divulgació cultural, posa de relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país i, al mateix temps, la figura d’Àngel Guimerà, de Terra baixa, i dels actors i actrius que l’han representat al llarg de la història.

Al llarg dels vuit capítols del programa, l’espectador va descobrir com es creava una obra teatral des de zero, sent testimoni de totes les fases tècniques i artístiques necessàries fins a l’estrena de l’espectacle. Des dels càstings, les proves finals per seleccionar els actors fins als assajos i l’estrena.

Un cop emesos els vuit capítols d’El llop (TV3) i havent creat una companyia professional, Terra baixa surt de gira per Catalunya fent parada a Castelldefels.

Per a la creació d’aquest espectacle, el programa va rebre més de 1.500 candidatures, va fer 250 càstings a Cervera, Valls, Manresa i Olot i una gran final amb 33 candidats al laboratori del Món Sant Benet, on es va formar la companyia de Terra baixa.

Sota la direcció d’Àngel Llàcer i Enric Cambray, els 11 membres de la nova companyia, acompanyats per un equip tècnic i de dissenyadors professionals del món del teatre, representen el clàssic Terra baixa en un format modern, fresc i passional. Ambientat en un ressort en ple segle XXI, l’espectacle representa l’emblemàtica història de Marta i Manelic en una proposta propera i desenfadada, que acosta l’espectador a una de les grans narracions teatrals de la cultura catalana.

Consultar aquí els capítols del programa a la carta

Serveis a l’espectador

Idioma:
Català

Durada espectacle:
90 minuts

Autor:
Àngel Guimerà

Direcció:
Àngel Llàcer

Ajudant de direcció:
Enric Cambray

Cap de producció:
Bet Orfila

Amb un repartiment especial format per:
Toni Aguilar, Marc Andreu, Pep Carpena, Jordi Ferragut, Àlecs Guixà, Blanca Lasobras, Roser Martínez, Daniel Masalles, Alexandra Olmo, Tuni Salvadó i Alba Segarra

ENTRADA GENERAL18,90
17,01
Entrada LLotja17,01
15,12
15,12
15,12
13,23
13,23
13,23
13,23
11,34