TEATRE

La infamia

Dissabte 15 d’abril de 2023, 20h // Lloc: Teatre Plaza

Descripció

PROMOCIÓ 2X1
El Teatre Plaza s’avança a la festivitat de Sant Jordi amb descomptes per als seus espectacles del mes d’abril.
Compra una entrada i et regalem la segona.

Introduint el codi SANTJORDI23.
Codi vàlid per a una compra mínima de dues entrades.


Lydia Cacho és una periodista i activista mexicana que ha lluitat durant tota la seva vida contra la violació dels drets humans. Una dona valenta i compromesa que ha barallat i baralla pels drets de la dona i contra el feminicidi que assola el seu país, i es juga la vida en cadascuna de les seves recerques periodístiques. Durant aquests anys ha desafiat i denunciat mafiosos, polítics o empresaris multimilionaris que ataquen, abusen, compren, violen o assassinen dones, nenes i nens mexicans.

En 2005 va presentar el llibre Els dimonis del Edén, un ampli estudi en el qual denunciava una xarxa internacional de pedofília i explotació sexual de nens i nenes, d’entre quatre i catorze anys d’edat, organitzada des de Cancun per l’empresari hoteler Jean Succar Kuri, que assortia de pornografia infantil altres poderosos empresaris i polítics mexicans i estrangers. Als pocs mesos de la publicació, un dispositiu policial “legal” va segrestar la periodista davant de les seves oficines a Cancun. En aquest moment va arrencar un viatge amb cotxe que va durar més de vint-i-quatre hores en el qual va creuar el país sofrint contínues tortures i amenaces de mort.

Però no ens enganyem, aquesta no és una història local, és una història absolutament universal. En el món, moltes periodistes són segrestades, torturades i assassinades per exercir la seva professió. L’equip que hem posat dreta La infamia estem absolutament convençuts de la necessitat que aquesta història es conegui i es difongui. Hem creat aquesta funció a partir del llibre autobiogràfic de Lydia Cacho Memorias de una infamia, on es retrata el segrest que va sofrir la periodista i el modus operandi d’un govern còmplice de la corrupció i la violència. A més, hem tingut la sort de comptar amb la seva participació en tot el procés creatiu, des de la col·laboració en l’escriptura de la versió teatral a l’assessorament en els assajos.

A l’escenari combinem la narrativa teatral i la cinematogràfica; una càmera segueix en tot moment la protagonista i ofereix a l’espectador un primer pla de l’actriu, perquè l’espectador de forma més immersiva pugui bussejar en l’àmbit psicològic i emocional que proposa l’acció. Gràcies a la pantalla coneixerem la Lydia a través d’una narrativa visual inscrita en el documental i, al mateix temps, podrem reviure amb ella el seu segrest en un pla més cinematogràfic.

Aquest espectacle és una invitació per a conèixer a una dona excepcional que, avui dia, viu exiliada entre nosaltres.

Espectacle basat en Memorias de una infamia, de Lydia Cacho, guanyadora del Harold Pinter Prize for International Writer Of Courage del Regne Unit.

Serveis a l’espectador

Durada espectacle:
75 minuts

Idioma:
Castellà

Direcció:
José Martret

Dramatúrgia:
Lydia Cacho

Adaptació:
Lydia Cacho i José Martret

Interpretació:
Marta Nieto / Marina Salas

Una coproducció de:
Teatro Español i Producciones Come y Calla

ENTRADA GENERAL18,90
17,01
Entrada LLotja17,01
15,12
13,23
13,23
13,23
13,23
11,34