Project Description

TEATRE

Històries Naturals. Assaig general obert al públic

Diumenge 2 de maig de 2021, 19h // Lloc: Teatre Plaza

Descripció

ENTRADAS ESGOTADES

Basat en la novel·la de Joan Perucho.

1840. Antoni de Montpalau, reputat científic naturalista de la burgesia barcelonina, es veurà empès a resoldre el misteri de les morts que assoten al poble de Pratdip i s’atribueixen al sanguinari vampir Onofre de Dip. Ajudat per la seva cosina, la capitana de la marina, Isadora Novau i per la jove i valenta Agnès d’Urpí, els ferms principis racionalistes de Montpalau començaran a esquerdar-se. Basada en la novel·la d’aventures vampíriques de Joan Perucho, l’adaptació posa el focus en el viatge iniciàtic de l’heroi, Antoni de Montpalau i la seva descoberta d’un món que creia impossible.

“El 1958 Pratdip era un poble de set-cents habitants, d’agricultura de secà. A l’edat mitjana havia format part de la baronia d’Entença. Estava coronat per un castell, construït sobre la roca viva, amb un esglaonament de talussos i panys de paret de pedra seca. (…) Perucho es va inventar que el senyor feudal de Pratdip havia estat un cavaller de Jaume I, Onofre de Dip. I que quan es van concertar les noces del rei en Jaume amb la princesa Violant d’Hongria va formar part de l’ambaixada reial. (…) Onofre de Dip viatja als Càrpats. La bellíssima duquessa de Meczyr el sedueix. La nit de Sant Jordi, quan es prepara per a consumar la conquista, la duquessa l’inocula i el converteix en vampir. Desapareix de l’entorn del rei i les seves riqueses passen a mans d’uns parents, els barons d’Urpí. Des d’aleshores el cadàver vivent d’Onofre de Dip torna de tant en tant des de Cracòvia i reivindica els seus drets sobre la vila. Eliminada la duquessa de Meczyr, víctima d’un exorcisme, Onofre de Dip s’estableix a Pratdip.“

Julià Guillamon, Comissari de l’Any Perucho (2020)

Serveis a l’espectador

Durada espectacle:
105 minuts

Text:
Joan Perucho

Llibret:
Sílvia Navarro

Música i direcció musical:
Marc Sambola

Lletres i Direcció:
Miquel Agell

Interpretació:
Àfrica Alonso, Ester Bartomeu, Roger Berruezo, Eloi Gómez, Carla Pueyo, Marc Pujol, amb la participació de Clàudia Codony i Gerard Rodríguez.

Músics:
Gerard Alonso, Jordi Costa i Monchu López

Producció executiva:
Lídia Linuesa

Col·laboració:
Teatre Plaza

ESPECTACLE
GRATUÏT